Director de imagine

Welcome to Zenus Film

„Welcome to Zenus Film” este un showreel al activitatii noastre din 2011, pentru care multumim cuplurilor minunate pe care am avut onoarea de a le intalni!

Am constiinta ca o persoana nu dispare cu adevarat atunci cand nu mai este printre noi, ci in momentul in care este aruncata la cosul istoriei, cand nimeni nu-si mai aminteste de ea! Cuplurile cu care am lucrat ne-au dat posibilitatea sa traim vesnic, ramanand in istoria social-colectiva prin operele artistice pe care le-am lasat in urma si care se adreseaza nu numai lor, ci, in principal, generatiilor ce vor urma!

De aceea, in responsabilitatea asumata de a scrie file din Istoria Cinematografiei de nunta din Romania, am incercat sa ferim poetica imaginii de cele mai moderne kitschuri ale videografiei de nunta. Cel mai greu lucru este sa realizezi un material simplu, dar nu simplist, care sa nu cada in desuet peste cinci sau zece ani de acum inainte.

In scopul demersului nostru, am pus in slujba filmarii de eveniment cursuri de poetica cinematografica si scurtmetraj. Este o analogie la care fac mereu, cu drag, referire: „daca arunci de la balcon cinci saci de litere, nu scoti un vers din Eminescu”! Dar o strofa, sau poezia intreaga?! La aceasta complexitate se preteaza si materialul final al nuntii dumneavoastra! Daca aruncam anacronic 100 de cadre bune intr-un clip, nu inseamna ca am conceput o opera artistica!

Acest showreel, axat pe dominante de sunet, culoare si ponderi atmosferice, releva chintesenta mesajului Zenus Film: filosofia antica despre iubire, imbinata cu mesajul crestin intr-o lucrare sinergica: poetica cinematografiei de nunta din Romania. Dintotdeauna mi-a placut sa scriu poezii, acum Dumnezeu mi-a randuit sa le compun in imagini!

Iar pentru a conchide in dulcele stil antic, trebuie sa stiti ca in „Republica” lui Platon singurii interzisi erau poetii, fiind spirite de necontrolat, mereu imprevizibili!

Cu dragoste,
Florian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.