Director de imagine

Zenus Film Showreel

Dragi prieteni,
dupa ce „testamentul” Zenus Film l-ati citit cu ocazia acestui trailer: vimeo.com/37985409 , a venit vremea pentru un showreel al activitatii noastre din 2012.
Am pus la baza lui citate despre cel mai sfant sentiment, iubirea. Am constientizat in timp ca, de fapt, aceasta este singura realizarea a omului in aceasta viata: implinirea iubirii. Restul sunt amagire, cenusa si scrum. De aceea poate ca pun prea multa pasiune in filmarea de eveniment, fiindca pot doar sa constat cu uimire cat este de frumoasa implinirea iubirii dintre doua suflete pereche. Si inca nu m-am plictisit sa filmez fericirea oamenilor! Desi asta mi s-a pus in vedere inca de la inceput: „dupa cativa ani o sa ti se ia sa filmezi nunti”! Insa eu simt ca sunt abia la inceput si mai am multe de invatat in acest domeniu. Poate suna ca un cliseu, insa am convingerea ca pentru multi dintre noi, ziua nuntii a fost cel mai fericit moment din viata!
In alta oridine de idei, de mai multa vreme citesc scrierile a doi formatori de opinie care ne deschid ochii in societatea contemporana asaltata de o manipulare intelectuala si spirituala (mai grav) fara precedent! Asadar, va recomand voua, celor care urmariti creatiile noastre artistice, Osho si Paulo Coelho. Am extras doua citate, poate le stiti, nu neaparat cu referire la dragoste, care merita sa ne motiveze actiunile in viata:
„Singura funcţie a minţii este de a diviza la nesfârşit. Rolul inimii este de a vedea ceea ce uneşte, lucru de care mintea nu este deloc capabilă. Mintea nu poate să înţeleagă ceea ce se află dincolo de cuvinte; ea poate să înţeleagă numai ceea ce este corect din punct de vedere lingvistic, ceea ce este corect din punct de vedere logic. Ea nu este preocupată de existenţă, de viaţă, de realitate. Mintea este, ea însăşi, o ficţiune. Poţi trăi şi fără minte. Însă nu poţi trăi fără inimă. Şi cu cât existenţa ta este mai profundă, cu atât este şi inima ta mai implicată.”
Osho
„E aşa de important să laşi anumite lucruri să treacă. Să le dai drumul. Să te desprinzi de ele. Oamenii trebuie să înţeleagă că nimeni nu trişează, uneori câştigăm, alteori pierdem. Nu aştepta să ţi se dea ceva înapoi, nu aştepta să ţi se recunoască efortul, să ţi se descopere geniul, să ţi se înţeleagă iubirea. Încheie nişte etape. Nu din orgoliu, din neputinţă sau mândrie, ci pur şi simplu pentru că acel lucru nu se mai potriveşte cu viaţa ta. Închide uşa, schimbă discul, fă curat în casă, şterge praful. Încetează să mai fii cine erai şi transformă-te în cine eşti! E de ajuns să fii atent; lecţiile vin totdeauna atunci când eşti pregătit, iar dacă eşti atent la semne, vei afla mereu tot ce-ţi trebuie pentru pasul următor. Nimeni nu e singur cu necazul lui — totdeauna mai există cineva care se gândeşte la el, care se bucură, care suferă la fel, şi aceasta ne dă putere să înfruntăm mai bine provocarea care ne stă în faţă. Nimeni nu trebuie să se întrebe: de ce sunt nefericit? întrebarea asta închide în ea virusul distrugerii complete. Dacă ne întrebăm aşa ceva, vom dori să aflăm ce ne face fericiţi. Dacă ce ne face fericiţi e diferit de ceea ce trăim, fie ne schimbăm dintr-o dată, fie devenim şi mai nefericiţi. De ce sunt oamenii trişti? E simplu. Sunt prizonieri în povestea lor personală. Toată lumea crede că obiectivul vieţii acesteia este să urmezi un plan. Nimeni nu se întreabă dacă acest plan e al lui sau a fost creat de altcineva. Strâng experienţe, amintiri, lucruri, idei ale altora, şi asta e mai mult decat pot duce. Dar îşi uită propriile vise. Libertatea este în continuare lucrul pe care-l preţuiesc cel mai mult pe lume. Sigur ca asta m-a determinat să beau vinuri care nu-mi plăceau, să fac lucruri pe care nu trebuia să le fac şi pe care nu le voi repeta niciodată, să am multe cicatrice în trup şi-n suflet, să-i rănesc pe unii cărora am sfârşit prin a le cere iertare, într-o perioadă în care am înţeles că puteam să fac orice în afară de a obliga pe cineva să mă urmeze în nebunia mea, în setea mea de a trăi. Nu mă căiesc pentru clipele în care am pătimit, îmi port cicatricele ca şi cum ar fi nişte medalii. Ştiu că libertatea este foarte scumpă, la fel de scumpă ca şi sclavia, singura diferenţă este că o plătesc cu plăcere şi cu un zâmbet, chiar dacă zâmbetul este udat de lacrimi. Dragostea este o forţă sălbatică. Când încercăm să o ţinem în frâu, ne distruge. Când încercăm s-o închidem, ne înrobeşte. Când încercăm să o înţelegem, ne tulbură şi ne amăgeşte. Dar la urma urmelor, aşa cum a spus un înţelept persan, dragostea este o boală de care nimeni nu vrea să scape. Cine a fost contaminat de ea nu vrea să se facă bine şi cine suferă nu vrea să fie vindecat.”
Paulo Coelho, Zahir

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.