Director de imagine

Dreams come true – Wedding Trailer Cristina & George

„Dreams come true” este trailerul-declaratie al unei nunti de basm.
Motivul visului devenit realitate este unul recurent in creatiile artistice Zenus Film. Imi vin in minte cuvintele artistului plastic Vladimir Damian din cadrul expozitiei sale „evadarea din labirint”: „inceputul evadarii se face prin visare, restul este mister”. Daca vom corobora aceasta asertiune la spusele lui Walt Disney, ca „toate visurile devin realitate daca ai curajul sa le urmezi”, nu pot decat sa imi confirm propriile-mi descoperiri. Mantuirea, salvarea, sau evadarea din labirintul materialist al societatii contemporane se realizeaza atunci cand crezi in visurile tale. Misterul consta in modul dificil, dar minunat, de implinire a acestor aspiratii. In viziunea mea, un om care a incetat sa mai viseze are o inima de lemn si, desi traieste, el este mort sufleteste. In momentul acela prietenii adevarati sunt cei datori sa ii dea aripi sa creada in visurile lui cu adevarat, asa cum nu a mai facut-o nimeni inaintea lui si nici nu o va mai face nimeni altcineva dupa el. Acesta este, de fapt, „anotimpul iubirii”!
Trecand peste excursurile mele filosofice si revenind in concret, pentru nunta de basm a Cristinei cu George am mobilizat un „dream team” de exceptie: Cristi Cocos, Constantin Ghita, Elvin Tomescu, asistentii: Adi Nitu, Dan Costache, Dan Frincu si subsemnatul.
Cristina si George au fost extrem de cooperanti, in special in ceea ce priveste sedinta foto-video, vina pentru intarzierea de la restaurant fiind a noastra. I-am simtit ca pe niste prieteni dragi, iar relatia cu ei presimt ca nu se va sfarsi odata cu predarea materialelor. Oricum, ceea ce facem aici isi are ecou in eternitate.
Petrecerea de la Palatul Snagov a transformat nunta in spectacol. Ar fi fost pacat sa angrenam o echipa mai mica pentru un astfel de eveniment.
Montajul trailerului este unul curat, corect, conform gramaticii limbajului audio-vizual, pentru a putea rezista in timp. Exprimarea prin alternarea planurilor de filmare in montaj este una poetico – cinematografica.
Stiu, prin aparatura folosita, aceasta nunta ar fi putut fi un izvor nesecat de kitsch modern: speed (pe steadicam), warp (pe macara), slow (pt prim-plan), transfocare, virare in alb-negru sau dominante extreme de culoare s.a.m.d. Desigur, aceasta ar fi fost tentatia oricarui videograf cu apetenta pentru mizerii vizuale, care ar da vina pe dorinta mirilor sau cerinta vremurilor. Mai vorbim peste zece ani ce este aruncat la cosul istoriei si ce ramane in constiinta social – colectiva.
Pentru a nu depasi limita de caractere imi limitez expunerea, desi ar mai fi multe de spus.
Casa de piatra, Cristina & George!
Vizionare placuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.