Director de imagine

From London with love

„Fugit irreparabile tempus” este o alta tema predilecta in productiile Zenus Film. Motivul a fost sustinut vizual de Big Ben of London, iar auditiv de piesa Clocks a unui artist britanic renumit. Povestea de dragoste se desfasoara, desigur, in Londra.
Timpul se scurge lasand in urma o singura constanta, clipa, aceea pe care daca stii sa o traiesti, poate cuprinde vesnicia. Si aici nu ma refer la un „carpe diem” hedonist, ci la o profunda ancorare in clipa careia Faust al lui Goethe i-a poruncit sa stea in loc. Desigur, mantuirea lui se va face datorita eternului feminin, principiul salvator care da viata.
Omul contemporan se proiecteaza in viitor, ca si cand ar trai o mie de ani, sau traieste clipe stinse din trecut, care nu mai corespund unei realitati actuale, si uita sa se bucure de cel mai frumos dar: clipa prezenta, cea care il poate face cu adevarat fericit. Planurile pe termen mediu si si lung ne determina atitudini duplicitare, rezervate, extrem de calculate, prudente, astfel uitand, treptat, sa fim noi insine, ci o plasmuire a viziunii noastre din viitor. Ori, traind clipa, sunt omul prezentului, fara nostalgii apuse si nici cu proiectii in viitor. Sunt fericit!
In astfel de clipe minunate i-am regasit pe Roxana cu Stefan in povestea lor de dragoste filmata in Londra.
Dupa acest workshop intensiv ei detin instrumentele unei analize pertinente a oricarui material video, conform unei gramatici a limbajului audio-vizual. Am fost pe rand masinisti, sunetisti, ingineri de lumini, scenaristi, directori de imagine, asistenti, regizori, sharfeuri etc; figurantii i-am luat pe gratis.
Nu pot sa uit imaginea porumbeilor pietoni, care fugeau in loc sa zboare, pe care i-a driblat Stefan, soferul de double decker care cauta sa ne arunce din autobuz, americanul care m-a invitat la o poza kitschoasa pe croma key langa London Eye, sau acei beefeaters care nu stiau pasii de defilare (min. 04.07). Cine i-a angajat p-astia? 🙂
Ar fi multe de spus, insa vom lasa restul de aprecieri pentru episodul urmator: filmul nuntii.
Vizionare placuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.