Cinematografie de nunta

Simona Halep – role model pentru o generatie

Intr-o tara in care nonvalorile au confiscat viata publica si politica, intr-o Romanie in criza de modele si identitate, Simona Halep ofera inspiratie unei generatii intregi de tineri.
Recunosc ca nu ma uitam la tenis inainte sa o vad castigand turnee importante, insa de atunci m-a contrariat legenda ei personala: Federatia nu a ajutat-o, parintii s-au imprumutat de bani, au cautat sponsori, iar tanara Simona a facut o operatie de miscorare a sanilor (cand lumea face fix pe dos), pentru ca ii limitau performantele.
De altfel, ea este o minune a naturii, fara o alonja impresionanta data de un determinism biologic, asemeni altor jucatoare, fara o musculatura nativa care sa ii ofere forta in lovituri, Simona ajunge si se mentine pe primul loc mondial exclusiv prin munca. Astfel ne-a arat noua, romanilor, ca se pot face milioane de euro prin munca cinstita, nu prin hotie, tunuri sau contracte oneroase cu statul.
Nu pot sa uit interogatia retorica a premierului klingonian Tudose (PSD): “ce ne facem daca ramane Simona Halep gravida?”, care in loc sa se bucure ii parea rau. Cand ea a inspirat sute de mii de parinti si de copii din aceasta tara sa aprecieze munca si performanta! Statul ar trebui sa incurajeze in primul rand astfel de oameni care fac cinste tarii sa dea nastere cat mai multor copii, iar apoi, oricat de mult ar fi primit Simona – probabil echivalentul a 10 pensii speciale acordate acum unor oameni lipsiti de merite reale – tot n-ar fi fost suficient fata de cat a castigat ea pentru aceasta tara. Iar banii i-a investit aici, nu in Panama, Costa Rica sau Brazilia, afacerile Simonei fiind cunoscute in Romania.
In situatia ei, putea cere cetatenie oricarei alte tari, unde sa fie tratata cu defereta, insa a ales sa ramana aici, sa inspire si generatiile urmatoare.
Iti multumim, Simona Halep!
#SimonaHalep #tenis #performanta #romania #centenar #2018 #Halep #wta#rolandgarros

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s